Padasjoen lukion opiskelijat edustivat sytykeruusuilla Riiassa ★

Viime viikonloppuna oli Riian vuoro isännöidä kansainvälisen yrittäjyyskasvatusprojektin CBYE (Central Baltic Young Entrepreneurs) tapahtumaa ja myyntimessuja.

Perjantaina 22.3. Riikaan saapui kansallisten Nuori Yrittäjyys/Junior Achievement -toimistojen kutsumana noin 90 opiskelijaa ja 15 opettajaa Suomesta, Virosta ja Latviasta. Mukana oli myös yhdeksän ukrainalaista nuorta yrittäjää.

CBYE on Itämeren alueen­ ekologiseen ja yhteiskunnalliseen yrittäjyyteen painottuva sekä kestävän kehityksen ja kiertotalouden tavoitteisiin pohjautuva kolmivuotinen projekti, joka alkoi syyskuussa 2023. Padasjoen lukio on yksi neljästä projektiin mukaan kutsutusta suomalaislukiosta.

Riian tapahtumassa lukio­tamme edustivat Eveliina Pykälistö ja Henna Ylikorpi yrityksellään The Burning Roses NYT/JA. Sen liikeideana on valmistaa kestävän kehityksen mukaisia sytykeruusuja kierrätysmateriaalista. Yhtenä projektin ohjaavana opettajana toimii kunnan yrittäjyyskasvatuksesta vastaava Marjuska Tikkala, joka oli opiskelijoidensa mukana Riiassa.

Hienot messupaidat Hennalle ja Eveliinalle oli sponsoroinut Padasjoen Yrittäjät ry.

Perjantaina padasjoke­laiset tutustuivat Riian Teknilliseen yliopistoon, lauantaina oli vuorossa messupäivä Lat­vian suurimmassa kauppakeskuksessa Dominassa. Messutapahtuma oli samalla Latvian kansallinen nuorten yrittäjien finaalikilpailu, joten mukana oli 270 yritystä myyntipisteineen. 12–22-vuotiaita nuoria tapahtumassa oli mukana lähes 1000.

Palkintokategorioiden kaikki voitot menivät latvialaisille yrityksille. The Burning Roses NYT ihastutti tuomareita ja asiakkaita ekologisella ja toimivalla liikeideallaan.

Seuraava CBYE-projektin tapaaminen ja messut järjestetään Helsingissä heti vapun jälkeen.

Scroll to Top