Kesäteatterin näytelmä julki ★

Padasjoen Harrastajateatteri on julkistanut ensi kesän näytelmänsä. Kesällä 2024 Padasjoen kesäteatterissa esitetään komedia Adalmiinan yhdeksän henkeä, jonka on kirjoittanut Marko Lyyra. Ohjauksesta vastaa totuttuun tapaan Riitta Keinänen-Korpela.

– Näytelmä löytyi niin kuin aina, lukemalla useita hauskoja näytelmiä. Tämä valikoitui huumorin ja ryhmän koon mukaan, sanoo teatterilainen Anita Heino.

– Lukuharjoitukset on aloitettu seitsemällä näyttelijällä. Siinä ohella samalla muokataan näytelmää meidän näköiseksi ja paikkaan sopivaksi.

Myöhemmin harjoituksiin liittyvät myös kuiskaaja ja äänentoistosta vastaava. Kesäteatterille Nyystölään harjoitukset siirretään heti, kun säät sallii. Esityksiä on entiseen tapaan kolmen viikon putki, 30.6.–21.7.

Päähenkilö Adalmiina on arvonsa tunteva leskirouva ja entinen diakonissa, joka tekee vapaaehtoistyötä seurakunnassa. Adalmiinan menneisyydessä on kuitenkin tapahtuma, jonka vuoksi hänen talonsa nurkilla alkaa pyöriä epämääräistä porukkaa. Yllätysvieras Amerikasta saapuu paikalle sotkemaan kuvioita. Ja kun gangstereiden kantapaikkaan vanhanliiton klubille tulee juuri vankilasta vapautunut Late, joka tarjoaa kovanaamoille Upille ja Jallulle tuottavaa, mutta haastavaa keikkaa, on soppa valmis.

Teatterilaisten mukaan näytelmästä kehkeytyy vauhdikas ja hölmönhauska komedia, joka saa tragikoomisia piirteitä ja jättää hyvän mielen jäljen kotimatkalle.

– Koska meno välillä yltyy gangsterimaisen ronskiksi, emme suosittele näytelmää perheen pienimmille.
Scroll to Top