Torstaina helmikuun 7. päivänä 1974 ★

Sähkön hintaa päätettiin korottaa kunnanvaltuuston kokouksessa. Nousu on päiväenergian osalta 0,8 penniä ja yöenergian 0,4 penniä kWh:lta. Jätevesimaksuksi hyväksyttiin 1 markka kuutiometriltä.

4H–kerholaiset perustaneet metsien monikäyttökokeita. Yhteen kokeeseen kuuluu 10 koeruutua, ruudun koko on 5×5 m. Kahteen ruutuun kylvetään keväällä riistanrehua (kauraa, kaalia, salaattia ja hernettä), kahteen istutetaan puolukkaa ja mustikkaa, kahteen muurainta, kahteen sieniä ja loput kaksi ovat tyhjiä ns. kontrolliruutuja. Toinen koealue on Sammallahdensuolla ja toinen Kettulansuolla.

Maakeskessä tehdään telttoja. Vajaan vuoden on Maakeskessä valmistettu erikokoisia telttoja, suuria ja pieniä kokoustelttoja. Parhaillaan on valmisteilla 750 hengen teltta. Tehtaassa on työssä 5 ompelijaa. Kangas tulee Englannista, se on paksua puuvillaa eikä mitään kevyttä ommeltavaa, kertoi Eero Tapaninen.

Telttoja ompelemassa Seppo Kaarlampi ja Vappu Tapaninen, työhön tutustumassa kunnanjohtaja Teuvo Komulainen ja varatuomari Pekka Mäkijärvi, vas. elinkeinolautakunnan puheenjohtaja Kalevi Nurminen.

Padasjoella rakennetaan vilkkaasti, mutta asunnoista on yhä pula. Rakennuslupia myönnettiin viime vuonna yhteensä 175, joista 2 oli kerrostaloja, 1 rivitalo ja 20 asuinrakennusta. Teollisuushalleja rakennettiin 2, lisäksi yhtä laajennettiin. Loma-asuntoja oli 86, rantasaunoja 45, 2 puhelinkeskusta ja viljankuivaamo.

Ilmoitus: ”Lapseton nuoripari haluaa vuokrata huoneen mukavuuksin. 2 kk:n vuokra voidaan maksaa ennakkona.”

Scroll to Top