Engbergille penkkikultaa ★

Padasjokelainen Mari Engberg voitti lauantaina Pornaisissa pidetyissä Suomen Voimanostoliiton penkkipunneruskilpailuissa SM–kultaa. Suomen mestaruus 69–kiloisten yli 40–vuotiaiden sarjassa tuli ylivoimaiseen tapaan: jo ensimmäinen 90 kilon nosto varmisti voiton, sillä hopeaa nostaneen tulos oli 82,5 kg. Engbergin toisessa nostossa tangossa oli 95 kg ja kolmannessa 102,5.

– Tosi kevyt oli kolmaskin. Lauantain tulokset oli tarkoituksella vaatimattomia omaan tasoon nähden, sillä tarkoitus oli kisata myös sunnuntaina, kertoo Engberg.

– Olin ilmoittautunut naisten avoimeen 63–kiloisiin, mutta en saanutkaan kisalauantain jälkeen painoa tarpeeksi pois. Puolitoista kiloa lähti ensin hikipuvul­la ja kuumalla suihkulla,­ sitten jymähti vaa’an luke­mat paikoilleen. Viimeinen kilo ei karissut millään, luovutin jo yöllä, kun ei hotellissa ollut saunaakaan.

Mikäli painonveto olisi onnistunut, 63–kiloisiin olisi saatettu kirjata uudet Suomen ennätyslukemat. Lauantain kisatuntuman perusteella Engberg arvioi, että tankoon olisi voinut lastata jopa 10 kiloa lisää. Avoimen sarjan SE on 110 kg. Pornaisissa –63 kg naisten sarjan voittotulos oli 92,5 kg.

Painoa Engbergillä oli puntarilla kisapäivän aamuna nestetankkauksen jäljiltä 65,46 kg. Syyskuusta asti painoa oli pikkuhiljaa hivutettu lähemmäs alempaa sarjapainoa, jossa oli tarkoitus kisata jo joulukuussa. Ne jäivät kuitenkin väliin koronan vuoksi.

Kilpailijan omaan painoon suhteutetuissa pisteissä Engberg oli nelikymppisistä naisista paras. Mestaruuden myötä tuli varmistettua kisapaikka kansainvälisiin kilpailuihin: harkinnassa ovat ainakin elokuun EM–kilpailut Istanbulissa.

Mari Engberg kipusi jälleen kerran korkeimmalle korokkeelle SM-kisoissa. Tällä kertaa mestaruus tuli -69 kilon masterssarjassa. Kuvaaja Margetta Salminen.

Scroll to Top