Maastoautot rypöivät Marjalan ja Keinuhongan mailla tapaninpäivänä ★

Kevyt pakkaslumi vain pöllysi, kun paikallisten maastoautoharrastajien offroad-autot painelivat Tapaninpäivänä pitkin metsiä ensin kirkonkylällä ja sitten Auttoisilla. Yhteensä parikymmentä Padasjoen Maastoautoilijoiden jäsentä lähti perinteiselle Tapaninpäivän safarille.

Tapaninpäivän safari alkoi yhdeltätoista Marjalasta ja jatkui Keinuhongassa.
– Lunta oli paljon, mutta maa sen alla aivan sula. Syksy oli märkä ja lumi tuli niin aikaisin, että kyllä siellä kura lensi, kuvailee Juha Salonen PaMaasista.

– Suuret kiitokset Marjalan ja Keinuhongan isäntäväille, että saatiin käyttää tilojen maita.

Keinuhongan nuorin isäntä Samu Jaakkola on PaMaasin uusin maastoautoilija. Isoveli Niko onkin harrastanut lajia jo vuosien ajan ja kiertänyt myös kisoissa jyväskyläläisporukan mukana. Isä-Kallekin oli Tapaninajoissa mukana.

Keinuhongan maastot ovat loistavat muuhunkin moottoriurheiluun kuin enduroon. Tilan mailla on paljon valmiita uria, joille saadaan monipuolisia reittejä.

– Ajettavaa riittää päiväksi. Marjala on toki hyvä myös, mutta alueena pienempi. Urat menee siellä sellaista siksakkia, että kyllä siellä oudomman eksyttää, arvioi Salonen.

Kilpailua suunnitellaan tälle vuodelle

Vääksyssä perheineen asuva Salonen viettää paljon aikaa Padasjoella. Kalenteri kertoo, että nytkin kolmasosa vuodesta tuli vietettyä Kasiniemessä, jossa vanhemmat asuvat, ja Nyystölässä autovarikolla.

Yhdistyksen aktiivien suunnitelmissa on järjestää pitkästä aikaa myös kilpailutapahtuma. Todennäköinen kisakeskus olisi Keinuhonka, jossa olisi majoitus- ja ruokailumahdollisuudet kilpailijoille ja huoltojoukoille. Alue olisi myös yleisöystävällinen. Ajankohtaa ei vielä ole päätetty.

PaMaaslaisten toinen perinnesafari osuu vuosittain vappuun. Silloin joukon jatkeeksi liittyy todennäköisesti myös vierailevia tiimejä muualta.

Scroll to Top