Presidentinvaalikampanjointi alkoi ★

Presidentinvaalit nousivat esille vihdoin Padasjoellakin, kun Keskusta puolueista ensimmäisenä ehätti järjestää vaali­tilaisuuden.

Asko Haukkajärvi, Pirkka Ahola, Jukka Suomaa, Eeva-Riitta Kusmin ja Paavo Luukka.

Paikalliset Olli Rehnin kannattajat tarjosivat glögiä marketissa kävijöille ja jakoivat samalla R-rintamerkkejä. Presidenttiehdokkaan esittelylapussa otsakkeena oli ”Vakaa kuin kallio” ja Rehn lupaa mielenrauhaa muuttuviin aikoihin.

– Äänestysaktiivisuus nousee korkealle, ar­vioi Pirkka Ahola. Samoilla linjoilla oli Eeva-Riitta Kusmin, joka veikkasi äänestysprosentin kipuavan yli 80:n.

Padasjokelaisten tiedossa oli, että Rehn on Päijät-Hämeessä kiertueella tammikuun toisella viikolla, jolloin Padasjoellakin järjestetään taas vaalitilaisuus. Kovin paljoa aikaa ei ehdokkaan valitsemiselle enää ole, sillä 17.1. alkaa viikon mittainen ennakkoäänestys ja varsinainen vaalipäivä on 28.1. Todennäköisesti joudutaan myös toiselle äänestyskierrokselle. Sen ennakkoäänestys on 31.1.–6.2. ja varsinainen vaalipäivä 11.2.

Äänioikeusilmoitukset tulevat postin mukana 4.1. mennessä. Kotiäänestykseen pitää ilmoittautua 16.1. mennessä. Padasjoella äänioikeutettuja on presidentinvaaleissa yhteensä 2454, miehiä 1233 ja naisia 1221. Ulkosuomalaisia heistä on 95 (39 miestä, 56 naista). Kuhmoisissa äänioikeutettuja on 1942.

Scroll to Top