Repun täydeltä rakkautta sotaorvoille ★

Padasjoen Helluntaitemppelillä pakattiin viime viikolla 53 reppua ukrainalaisille sotaorvoille. Ukrainassa kristillinen Betania-järjestö kutsuu 50 lasta joululeirille ja heitä ilahduttaakseen järjestö pyysi apua Suomesta.

Yhteiskristillinen ja ylikunnallinen reppukeräys vie iloa ukrainalaisille sotaorvoille. Avustuskuorman kulkua voi seurata osoitteessa ukrainankansalle.fi

Padasjoen Helluntaiseurakunta osti reput ja niiden täyttämiseen osallistui iso joukko padasjokelaisia lahjoittajia sekä Padasjoen kappeliseurakunta ja Pihtiputaan LC Emmit – viimeksimainittu Johanna Rouvilan tuttavuuksien kautta. Auttoislainen onkin keräysprosessin paikallinen käynnistäjä ja miehensä Esan kanssa he ovat hakeneet tavaraa edelleen toimitettavaksi toimintansa päättäneestä Lammin Ukraina-keskuksesta, Vantaan Lehtipisteeltä, monelta lahjoittajalta pääkaupunkiseudulta ja monesta muustakin suunnasta.

– Iso joukko yksityishenkilöitä on lahjoittanut pipoja ja hanskoja ja kutonut sukkia. Lions Clubilta on pussit hammastahnaa, shampoota ja muita hygieniatarvikkeita, kertoo Merja Manelius.

– Nallekarhuilla on särkynyt sydän kuten vanhempansa menettäneillä lapsilla, mutta Nimipyyhkeen Arja on ommellut näihin ehjän sydämen, jossa lukee ”Jesus loves you”. Terveysasemalta saatiin isoja pahvilaatikoita reppujen pakkaamiseen.

Reppujen lisäksi lahjoituskuormaan lähti laatikoittain vaatteita, ruokaa, vaippoja, makuupusseja ja peittoja. Lahjoitukset lähtevät kohti Ukrainaa tänään Ukrainan kansalle -avustusjärjestön kuljetuksen mukana. Kahteen kuorma-autoon on pakattu reppujen lisäksi sairaalatarvikkeita, ruokaa ja talvivaatteita. Järjestö on toimittanut tänä vuonna jo mm. 26 aggregaattia Ukrainaan.

– Järjestön toiminta on läpinäkyvää, sieltä tiedotetaan kuka lahjoitti mitäkin, ja mihin ja milloin ne päätyvät. Sieltä tulee vielä lahjansaajien kiitoksetkin kuvien kera. Ukrainassa asuva Hekkalan pariskunta oli keväällä täällä kertomassa sikäläisestä tilanteesta. Voi luottaa, että lahjoitukset menee varmasti perille.

13.12. on temppelillä taas ystäväilta, johon paikalliset pakolaiset leipovat ukrainalaisia leivonnaisia.

Scroll to Top