Arrakosken johtokuntaan nuorisojäsen ★

Arrakosken kyläyhdistys piti syyskokouksensa viime sunnuntaina Raittiustalolla. Kokous alkoi kunnanjohtajan kyläkahveilla. Kunnanjohtaja Juha Rehula on kierrellyt kyläyhdistyksien kokouksissa kertomassa kunnan kuulumisia sekä keräämässä ideoita kuntastrategian laatimista varten. 

Varsinaisen syyskokouksen alkajaisiksi kyläyhdistyksen puheenjohtaja Hanna Särkiö kertoi johtokunnan toiminnasta kesän ja syksyn aikana. Suomen Kotiseutuliitolta on haettu hankerahaa Raittiustalon ikkunoiden kunnostamiseen sekä lämmitysjärjestelmän parantamiseen. Kirpputoria on entiseen tapaan pidetty Raittiustalolla kesäkauden ajan ja huutokauppakeisarikin teki tv-ohjelmaa kirpputorilta menneen kesän aikana.

Puheenjohtaja kertoi, että kevätkokouksessa pidetyssä ideointiriihessä esiin tullut toive frisbeekoreista toteutettiin ja kyläyhdistys hankki lisäksi myös muuta urheiluvälineistöä kyläläisten käyttöön.

– Johtokunta on päätynyt esittämään nuorisojäsenen mukaan ottamista johtokuntaan. Tarkoitus olisi pitää Raittiustalolla tilaisuus kylän lapsille ja nuorille, jotka voivat keskuudestaan valita johtokunnan nuorisojäseneksi tulevan henkilön. Tavoitteena on kuulla vahvemmin lasten ja nuorten ajatuksia ja toiveita kotikylän kehittämistä varten ja toteuttaa kehittämistä yhdessä heidän kanssaan. 

Kyläyhdistyksen johtokuntaan viime vuonna kaksivuotiskaudelle valitut Hanna Särkiö, Henni Koskimäki, Anne Lepistö, Irene Luukko ja Mirjami Vainio jatkavat johtokunnassa. Erovuorossa olleista jatkamaan valittiin Kyllikki Martikainen ja Eero Karevaara. Uusina jäseninä johtokuntaan valittiin Seppo Pryhl ja Tarja Veijalainen.

Toimintasuunnitelmassa uusina painopisteinä ovat lasten ja nuorten toiminnan sekä päivätoiminnan kehittäminen päiväjoutilaille. Raittiustalon käyttöä kyläläisten kokoontumispaikkana pyritään monipuolistamaan.

Toimintasuunnitelmaan on kirjattu myös pihatalkoot yhteistyössä Miestämän metsästäjien kanssa. Perinteiset toiminnot kuten Kirppis, Elomarkkinat ja jouluinen puurojuhla säilyvät, lisäksi kokouksen osallistujat toivoivat, että toimintasuunnitelmaan lisätään Arrakoskella asu­vien ja vapaa-aikaa viettävien yhteinen ohjelmallinen tapahtuma ja kausityöntekijöiden kesätapaaminen. 

– Johtokunta kutsuu toimintojen ideointiin ja toteutukseen ihan kaikkia arrakoskimielisiä. Yhteyttä voi ottaa kaikkiin johtokunnan jäseniin. Uudet tekijät ja toimijat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan porukkaan! 

Scroll to Top