Modetissa tanssiryhmä, Laakerissa juurevaa musiikkia ★

Ensi viikonloppuna, jos koskaan, kannattaa heittäytyä viihteen vietäväksi, sillä kylänraitin molemmissa ravintoloissa on pikkujouluhenkistä ohjelmaa.

Modetti aloittaa perjantaina 17.11. tanssittamalla lattialle Vamos Bailamos by Lamourettes Shown.

Riitta Niittyviidan luotsaamasta Lamourettes- tanssiryhmästä esiintyy kaksi tanssijaa esittäen esteettistä tuoliakrobatiaa, latinotanssia sekä näyttävää tanssia led-valojen loisteessa.

Lauantai-iltana on syytä suunnata Laakeriin, jossa iltakymmenestä eteenpäin esiintyy juurevaa rokkia soittava Jamm’s Tone. Vuonna 2019 perustettu bändi esiintyi ensi kertaa Laakerissa heinäkuun lopulla.

Rock’n rollia ja blues-henkistä musaa soittavan bändin äänentoistosta vastaa toistamiseen Jouni ”Proffa” Seppälä. Jopaksikin kutsuttu mies on muuttanut Padasjoelle neljä vuotta sitten ja hän omaa pitkän historian äänentoiston parissa. 
Helsingistä kotoisin oleva Proffa teki muun muassa kymmenen vuotta televisioon urheilulähetysten kuvaus- ja äänitöitä.

– Stadin härdelli on niin nähty. Muutin ensin vanhemmiltani jääneeseen mökkiin Vesijaolle ja tein siellä remonttia. Sitten pimeät ja kurjat talvet alkoivat olla vähän liikaa ja vuokrasin kämpän kirkolta.

Tällä erää taas työnhakijana oleva Seppälä oli pari vuotta kunnalla teknisellä puolella töissä. Äänitöistä mies innostui uudestaan toimittuaan tänä vuonna Sahtimarkkinoilla ja Kek­rissä äänimiehenä. Käytössä olivat Modetin äänentoistolaitteet.

– Äänityö on mukavaa hommaa ja tunnen itseni siinä hyväksi. Esimerkiksi Sahtimarkkinakeikan jälkeen Cliftersin kaverit kiittelivät kädestä pitäen,­ että homma toimi niin kuin pitikin.

Vaikka Padasjoella on mukava asua, huolettaa Proffaa paikkakunnan hiljaiset talvet ja niinpä hän on edesauttanut kylän elävöittämistä toimimalla tapahtumien äänivastaavana ja keikkakuvaajana. Bändit saavat tallenteen omaan käyttöönsä.

– Minulla on yhteyksiä pääkaupunkiseudulle ja tunnen paljon bändejä, joten autan mielelläni esiintyjienkin löytämisessä, lupaa Proffa.

Hillokivet jammailee

Jamm’s Tone eli suomennettuna hillokivet, tulee toistamiseen Laakeriin odottavin, innokkain mielin.

– Tosi kiva paikka esiintyä ja ihan mahtava yleisö, kertoo solisti Aatsi, joka myös soittaa komppikitaraa.

Tone kuulosti mukavalta ja kertoo, että luvassa on leppoisaa jammailua. Bändiin kuuluvat myös kitaristi, Aatsin veli Jukka Salvila, basisti Loviisa Kangas ja rumpali Keke Mattila.

Solisti Aatsi, basisti Loviisa, kitaristi Jukka ja rumpali­ Keke kuvattuna Laakerin heinäkuun keikalla.

Taustalla äänimies Proffa.

Salvilan pojilla on sukujuuret Padasjoella.

– Isän suku on Maakeskestä kotoisin, käymme siellä edelleen kesäisin. Nappulana vietimme niillä huudeilla kaikki kesät, kun toinen mummula oli Maakeskessä ja toinen Kurhilassa.

Jouni ”Proffa” Seppälä on tuttu mies stadista kouluajoilta asti.

– Jouni oli vappuna meidän Käpylän keikkaa katsomassa ja tuli juttelemaan. Tuli puhetta, että hän asuu nykyisin Padasjoella. Siitä lähdimme kehittelemään ajatusta, että voisimme omalta osaltamme elävöittää kylää ja tehdä keikkaa paikkakunnalla.

Jamm’s Tone soittaa 60-70-80 -luvun covereita, mutta bändillä on myös omia biisejä.

– Coveritkin soitamme omalla tyylillä, koitamme saada niihin oman twis­tin, kuitenkin alkuperäistä kunnioittaen. Laakerin keikalla esitämme myös pari joululaulua, lupaa Aatsi.

Ystäväpiiriin kuuluu kovankin luokan pitkänlinjan muusikoita, vaikka Aatsi itse innostui vasta vanhemmalla iällä keikkailemaan.

Bändi on käynyt vastikään studios­sa äänittämässä pari omaa biisiä, joten ainakin lähipiiri tietää mitä saa joululahjaksi.

Päivätöikseen Salvilan veljekset korjailevat autoja omalla autokorjaamolla.

Scroll to Top