Galleria Pikantissa yhteisnäyttely ja joulupuoti ★

Galleria Pikantissa on avautunut Padasjoen Taideyhdistyksen jäsenten yhteisnäyttely ja samalla myös joulupuoti (14.11.2023–5.1.2024).

Pikantin joulunajan näyttelyyn osallistuu kahdeksan taideyhdistyksen jäsentä: Eeva Mäkelä, Marketta Mäntynen, Jaakko Paarvio, Laila Paarvio, Elsa Pääkkönen, Eeva Salmensuu, Raila Suomalainen ja Antero Taipale. Teoksia on yhteensä 19.

Tekotapoina ovat öljy-, akryyli-, alkydi- ja vesivärimaalaus sekä sekatekniikka. Taulujen aiheina ovat mm. kasvit, eläimet, ihmiset ja maisemat.

Tamperelainen, padasjokelaissyntyinen Eeva Mäkelä on maalannut tauluunsa ruusuja akryyliväreillä.

Kukkapenkin kaunottaret, Eeva Mäkelä.

Marketta Mäntynen on käyttänyt talvimaisemissaan tehokkaasti vastavärejä. Erilaiset puut ovat hänen suosikkiaiheitaan.

Elsa Pääkkönen on maalannut maanläheisin värein syksyn satoa. Toisessa öljyvärityössä talitintti istuu pellon laitaan jätetyn lapion kahvan päällä katselemassa lähitienoota.

Tiskin taakse ripustetussa kuhmoislaisen Raila Suomalaisen maalauksessa puolestaan lepäilee vahtikoira.

Pikantin joulupuodin tuotteet eli taideyhdistyksen jäsenten käsityöt ovat levittäytyneet jälleen myös salin puolelle. Esillä on runsaasti esimerkiksi sukkia, lapasia, huiveja, mattoja, tyynyjä, pannunalusia, puutöitä, joulukortteja mehiläisvahakynttilöitä, huovutettuja eläinaiheisia pullopiiloja ja paljon muuta käärittäviksi pukinkonttiin.

Pukinkontin täytettä löytyy runsaasti Pikantista.

Seinällä Raila Suomalaisen maalaus ”Epätoivo ja pelastus”.

Scroll to Top