Hyvä huomio Rehula, terveiset myös valtuutetuille! ★

Olisiko vihdoin toiminnan aika! Veroprosentti alas ja ne palvelut, jotka saavat kuntaan väkeä ja tuovat hyvinvointia, ne ylös!

Padasjoella henkilöstömenot ovat kunnassa valtavat. Aivan turhaan tuhlataan veroeuroja tyhjiin johtajuuksiin, ne voisi käyttää esim. vanhustenhuoltoon tai terveydenhuoltoon. Verrattuna esim. Viitasaareen, jonne Häkkinen on valittu, samaan toimenkuvaan kuuluu sekä hyvinvointijohtajuus että varhaiskasvatuksen johtajuus  (paljonkohan lapsia Padasjoella on pian varhaiskasvatuksen johtajan ja lisäksi entisen perhepäivähoidon ohjaajan alaisuudessa ikäluokkien pienennyttyä ja verrattuna esim. Viitasaareen), tarvitseeko oikeasti tällaisia johtajatason viranhaltijoita palkkoineen, kaikenlaisia liikunnan ja varsinkin erityisesti nuorisotyön henkilöstömääriä kaikkine muine menoineen on vain lisätty lasten ja nuorison vähennyttyä.

Viitasaarella, lähes kaksi ja puoli kertaa suuremmassa kunnassa, on kaksi nuorisotyöntekijää ja yksi erityisnuorisotyöntekijä, vapaa-aikatoimesta vastaa yksi henkilö, sisältäen­ liikunnan, kulttuurin ja nuorisotyön. Silti, tai ehkä juuri siitä syystä, toimintaa on paljon enemmän ja se on näkyvää ja toimivaa.

Lukion yhteistyötä naapurikuntien kanssa tulee tiivistää ja yläkoulun osalta miettiä sitä, monellako yläkoulun tai alakoulun opettajalla on kaksoispätevyys, joita voisi hyödyntää. 

Tässä alkua ideointiin! Turhat johtajuudet ja nimikkeet pois jo joutuin.

Tätä on kuntalaiset odottaneet!

Scroll to Top