Kylpylätontti on taas kunnan omistuksessa ★

Kunnanvaltuusto hyväksyi Aarnin ranta-alueen kaupan maanantaina ilman keskusteluja. Kaupat oli tehty jo torstaina 26.10. ehdollisena; jos valtuusto ei olisi rahaa myöntänyt, olisi kauppa peruuntunut.

Kunnanjohtaja Juha Rehula kertoi maanantain kokouksessa valtuutetuille kaupanteosta ja siitä, että kauppakirjaan oli lisätty lause, jonka mukaan ostaja on tietoinen siitä, että alue on kivikautinen asuinpaikka ja entinen leirintäalueen uimaranta.

Juuri muuttuneen hallintosäännön mukaan hallitus tekee varsinaisen kiinteistökaupan, valtuusto myöntää määrärahat.

Vuoden 2024 tuloveroprosentiksi tuli valtuuston päätöksellä 8,4. Kiinteistöveroprosenttien osaltakin esitys hyväksyttiin odotetusti, joskin Rehula huomautti, että eduskunta on tosiaan tehnyt ennakoidun kiinteistöveromuutoksen viime viikolla. Se tarkoittaa Padasjoella kiinteistöveroprosentin nousua 0,93:sta 1,30:een.

Suomessa 245 kuntaa joutuu muutoksen vuoksi nostamaan valtion pakottamana kiinteistöve­roaan. Padasjoki kuuluu siihen joukkoon kuntia, jonka prosentti nousee kaikkein eniten, peräti 39,8 %. Samanlainen nousu tapahtuu Asikkalassa, kun taas toisessa naapurissa Kuhmoisissa korotus on 18,2 %.

Tilastokeskuksen mukaan Padasjoella on 1904 asuntoa, joista 426 tyhjillään (22,4 %).

Kunnanvaltuusto hyväksyi Päijät-Hämeen työllisyysalueen yhteistoimintasopimuksen ja työvoimaviranomaisten välisen aiesopimuksen. Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä ovat perustamassa yhteisen työllisyysalueen, jonka työvoimaviranomaisena toimisi työllisyysalueen lautakunta Hollolan kunnassa. Vastuu työnhakijoille, yrityksille ja muille työnantajille tarjottavista työvoimapalveluista siirtyy kunnille 1.1.2025.

Kokous kesti vain 10 minuuttia. Puheita ei tällä kertaa pidetty edes esityslistan kohdassa Muut asiat.

Scroll to Top