Yin-joogaa ja äänimaljarentoutusta

Ensi viikolla pääsee rentoutumaan lempeän yin–joogan ja tiibetiläisten äänimaljojen kanssa Padasjoen työväentalolla. Kuhmoislainen hyvinvointialan yrittäjä Hanne Alanko tulee pitämään palauttavan puolitoistatuntisen, jonka aikana päästään rauhoittamaan kehoa ja mieltä sekä päästämään irti jännityksistä.

– Yin-jooga on lempeää, kehoa kuuntelevaa joogaa, jonka aikana edetään oman kehon tuntemuksia kuunnellen kohti syvempää rentoutumista ja läsnäoloa. Muista joogasuunnista poiketen yin-joogan asanat ovat pitkäkestoisia ja lempeitä. Niiden tarkoitus on rauhoittaa hermostoa ja tuoda huomio oman kehon tuntemuksiin, kertoo Alanko.

– Yin-jooga ei vaadi mitään erityisosaamista vaan sopii jokaiselle. Yhdessä yin-joogan kanssa soitetut tiibetiläiset äänimaljat vievät rentoutumisen vielä syvemmälle.

Kun keho ja mieli on saatu rauhoittumaan, vievät äänimaljojen harmoniset, luonnolliset äänet vielä syvempään rentoutumisen tilaan.

– Tämä johtuu siitä, että värähdellessään äänimaljojen ääni aiheuttaa ihmiskehossa myötävärähtelyä eli resonanssia, joka taas osaltaan rentouttaa kudoksia ja ikäänkuin hieroo sisältä päin. Näin jännitykset pääsevät vapautumaan kehosta ja hermosto pääsee palautumaan. Myös tajunnan taso laskee tietoisesta päivätajunnasta syvärentoutumisen tasolle ja mahdollisesti aina uneen saakka.

Alangon mukaan tunnin äänimaljarentoutus vastaakin kolmen tunnin unta. Äänimaljojen hoitava vaikutus näkyy myös siinä, että unen laatu paranee rentoutusten ja hoitojen myötä, myös kivut vähenevät.

Alanko on työskennellyt vuosia koulutettuna hierojana ja shiatsuterapeuttina. Tällä hetkellä hän opiskelee energiahoitajaksi.

– Yhä enemmän asiakkailla näkyy stressiperäisiä ongelmia ja hermoston ylivirittyneisyyttä sekä niistä johtuvia monenlaisia oireita. Hoitojen lisäksi yin-joogalla ja äänimaljarentoutuksilla on suuri vaikutus nimenomaan hermoston rauhoittamiseen ja stressin helpottumiseen. Kun auttaa kehoaan ja hermostoaan palautumaan, jaksaa taas paremmin arjen haasteissa.

Scroll to Top