Teknisen lautakunnan kokouksesta ★

Tekninen lautakunta käsitteli teknisen toimen talousarviota kokouksessaan 17.10.2023.

Viheraluetöitä tekevän kesäaikaisen kausityöntekijän toimi vakinaistettiin, mikä oli tehtävä usean työsopimuksen ketjuttamisen vuoksi. Lisäksi työntarve on osoittautunut vuosien aikana jatkuvaksi.

Teknisen toimen toimintakulut ovat talousarvion mukaan kasvamassa 3 536 626 euroon, kun tänä vuonna kuluarvio oli 3 236 730. Tuottoja odotetaan runsaat 2 775 000 euroa.

Kaavoituksessa neljännes kuluista on varattu uuden seutukaavasuunnittelijan palkkaamiseen yhdessä Iitin, Kärkölän ja Sysmän kanssa.

Tulosalueen palvelu- ja ylläpitomaksuihin tulee 7-8 % korotukset vuodelle 2024.

Satamaa saneerataan kevääksi

Investointeja lautakunta esittää yli 2 miljoonalla. Suurin on satsaus laajakaistaverkon laajentamiseen Hirvijärvelle sekä Kellosalmelle ja Virmailaan, 400 000 euroa, mutta se katetaan rahastosta.

Satamaa kohennetaan 330 000 eurolla. Ravintolarakennusta remontoidaan ennen kuin uusi yrittäjä avaa vappuna, lisäksi uusitaan kansirakenteita ja tehdään pilssiveden vastaanotto ja kylkipaikka isoille laivoille.

Terveysaseman remonttiin on varattu 200 000. Lisäksi tarvitaan viilennyskoneita ja sisäyksiköitä.

Kuntalassa jatkuu toimistohuoneiden päivitys, lisäksi 150 000 euron varaus sisältää ilmanvaihtoremonttia. Kalasatamassa uusitaan pintoja ja kattoja, energiatehokkuusremonttiin kalastajat hakevat avustusta noin 40 %.

Yhtenäiskoululla ovi- ja ikkunaremontti jatkuu 100 000 eurolla. Sama summa varataan Mainiemen saha-alueen voimalan romahtaneen seinän ja katon korjaukseen.

Päiväkodilla 50 000 euroa menee vielä pienten puolen kosteiden tilojen korjaukseen ja Monitoimitalolla suihku- ja saunaremonttiin, valaistukseen, julkisivukorjaukseen ja kuntotutkimuksiin.

Viemärilaitokselle on varattu budjetissa 250 000 euroa verkoston kunnostukseen ja Haapatien pumppaamon saneeraukseen. Jätevedenpuhdistamolla on korjaustöitä, kaavateitä kunnostetaan ja asfaltoidaan ja kunnan kiinteistöjen lukitusmuutos jatkuu.

Kunta luopuu Arrakosken ja Auttoisten vedenottamoista vuoden 2024 aikana.

Painopistealueikseen tulosalue on nimennyt väylien peruskorjauksen, rakennusten kunnossapidon, jätevesiliittyjien lisääntymisen ja kirkonkylän yleisilmeen siistimisen. Myös Ely-keskukselle kuuluvat tienvarret huomioidaan.


Artikkelia muokattu 19.10.2023 oikaisun perusteella: Toisin kuin lehdessä väitettiin, kunnan puistopuutarhurin toimea ei vakinaisteta, vaan kesäaikaisen kausityöntekijän toimi. Tässä oli ollut useita ketjutuksia vuosien varrella. Tekniselle lautakunnalle esitettiin puistopuutarhurin työn vakinaistamista esitetyllä työnkuvan muutoksella, mutta tämä esitys ei mennyt läpi.

Scroll to Top