Hotpotin gallerian ennakkoavajaiset ★

Taideyhdistys Hotpot avasi 15.9.2023 galle­rian­sa entisessä Säästöpankintalossa.

Teos taiteilijalta Noki

Kyseessä oli epäviralliset kutsuavajaiset, jossa esillä oli yhden yhdistyksen hallituksen jäsenen töitä. Varsinaiset avajaiset suurelle yleisölle pidetään ensi kesänä, kun taiteilijaresidenssikin saadaan auki.

Entisen pankinjohtajan huoneen seinille oli ripustettu Noki-taiteilijanimellä esiintyvän harrastajataidemaalarin töitä vuosilta 2021-23. Irakilaissyntyinen taiteilija ei valitettavasti itse päässyt paikalle, mutta Hotpotin muita hallituksen jäseniä oli kyllä paikalla.

– Purkutyöt on nyt tehty ja parhaillaan odotetaan rahoitushakemuksiin päätöksiä. Rakennustyöt saadaan toivottavasti valmiiksi keväällä, kertoo Hotpotin puheenjohtaja Tomi Haltia.

Gallerian aukeaminen näkyy myös katukuvassa. Ikkunoissakin on pari taulua ja Hotpotin logo sekä iso mainos vuokrattavana olevasta vapaasta asuinhuoneistosta.

– Jatkossa galleriassa on vaihtuvia näyttelyitä residenssin taiteilijoilta.

Haltian mukaan suunnitelmissa on yhteistyötä muiden taideyhdistysten kanssa ja esilläoloa lähistöllä sijaitsevan Keskustorin Kesätori-illoissa. Helsinkiläisyhdistyksen jäsenistöön kuuluu myös mm. näyttelijöitä ja tanssijoita.

Monipuolinen Noki kuvaa ajankohtaisia aiheita, mutta tekee myös muotokuvia. Taideopintoja hän on tehnyt entisessä kotimaassaan ja jatkanut sen jälkeen itsenäisesti taiteen tekoa ja itseilmaisun kehittämistä.

Scroll to Top