Annan Eläinlääkäripalvelut Oy aloitti ★

Eläinlääkäri-Akun kirmattua eläkelaitumille ei Padasjoki jäänyt ilman omaa eläinlääkäriä, kun Anna Vanha-Perttula avasi oman yrityksensä tutuissa liiketiloissa viime viikolla. 

Eläinlääkäri palvelee tutussa liiketilassa Paperikeitaan vieressä.

Annan eläinlääkärivastaanoton palveluvalikoimassa on uutuutena ainakin inhalaatioanestesia, mikä lisää nukutustoimenpiteiden turvallisuutta. Kuten Ari-Matti Pyyhtiä aiemmin, myös uusi yrittäjä hoitaa sekä pieneläimiä että isompia koti- ja tuotantoeläimiä.

– Peruseläinlääkintää. Tarvittaessa potilaan voi lähettää päivystävään eläinsairaalaan Hämeenlinnaan tai muille suuremmille klinikoille, sanoo Vanha-Perttula.

– Vaihtoehtoja löytyy. Eläimillekin tehdään nykyään monenlaisia operaatioita ja myös kuntoutusta on tarjolla: koirille on fysioterapiaa, hierontaa ja vesijumppaa.

Vajaa vuosi sitten, kun Pyyhtiä otti yhteyttä ja kertoi suunnitelmistaan jäädä eläkkeelle, Vanha-Perttula ei heti osannut lupautua jatkajaksi.

– Asiat loksahti lopulta kivasti kohdalleen ja sain työpaikan oman yrityksen kautta kotipaikkakunnalta.

Eläinlääkärillä itsellään on kaksi kissaa ja kolme koiraa. Kotona Auttoisilla syntyi kesällä pienimuotoisen Nuorkotka-kennelin ensimmäinen pentue, joista yksi jäi kotiin ja seitsemän on jo maailmalla.

Nuorikotkan tilan labradorinnoutajat eivät ole pelkkiä karvaisia perheenjäseniä, vaan Vanha-Perttula harrastaa niiden kanssa tokoa, nomea ja jäljestystä, välillä käydään näyttelyssäkin.

Perheessä on vuoden ja neljän kuukauden ikäinen lapsi, joka jää iloisena hoitoon päiväkotiin.

– Hän aloitti vajaan vuoden ikäisenä Pikkumajavassa ja on viihtynyt alusta asti todella hyvin.

Ennen osakeyhtiön perustamista Vanha-Perttula työskenteli toiminimen kautta yksityispraktiikalla ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymällä.

Samat rehut pysyvät valikoimassa edelleen eli laadukkaat koiran ja kissan kuivaruoat löytyvät Padasjoen eläinlääkärin hyllystä. Lisäksi myynnissä on lisäravinteita ja itsehoitotuotteita.

Myymälä on nyt auki myös maanantaisin, kun aiemmin se oli avoinna tiistaista perjantaihin.

– Soittamalla etukäteen voi varmistaa, että ostoksille pääsee. Ajanvarauspuhelin on avoinna arkisin kahdeksasta puoli viiteen.

Kaksitoistaviikkoisen omakasvatin kutsumanimi on Beta.

Kotieläintieteen kandiksi ja eläinlääkikseen

Vanha-Perttula opiskeli ensin bioanalytiikkaa puoli vuotta ja sitten maa- ja metsätaloustieteellisissä kotieläintiedettä. Kandin tutkinnon suoritettuaan hän huomasi kaipaavansa käytännönläheisempää ammattia.

Kotoisin hän Loimaalta, viljanviljelytilalta. Nuoruuden ratsastusharrastus johti siihen, että hän on ensimmäiseltä koulutukseltaan hevostenhoitaja suoritettuaan kaksoislukiotutkinnon Ypäjällä. Hevostenhoitajana hän myös työskenteli jonkin aikaa ulkomailla.

Koirien kanssa lenkkeillessä on hyvä kuunnella äänikirjoja.

– Kavereiden kanssa meillä on äänikirjakerho ja sieltä tulee aina suosituksia hyvistä lukuelämyksistä. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen: moni hyvä kirja olisi jäänyt löytymättä ilman kerhoa.

Käsitöitä tulee tehtyä vaihtelevasti.

– Ajattelin aloittaa ensimmäisen villapaitaprojektini lähiaikoina.

Leikkipuistossa tulee käytyä kotikylällä, jossa pikkuväkeä on tällä hetkellä enemmänkin.

Puoliso viljelee sukutilaa. Tilan ylin 200 vuotta vanhan päärakennuksen sisätilat on remontoitu viime vuosien aikana. Padasjoel­la Vanha-Perttula on ollut virallisesti kirjoilla nyt pari vuotta.

Eläinlääkärinä Vanha-Perttula aikoo pitää kiinni hyvästä asiakaspalvelusta ja kuunnella asiakkaita. Hoitopolusta sovitaan aina yhdessä omistajan kanssa.

– Pieneläinten hammashoito kiinnostaa, siihen voisin ehkä joskus tulevaisuudessa erikoistua.

Scroll to Top