Sahdinvalmistuskurssilla opitaan perinnejuoman valmistus ★

Padasjoki-seura ry järjestää Päheet-museoviikolla sahdin valmistuksen kurssin to 3.7. klo 12–18 Pappilanmäen koulun kotitalousluokassa. Päivän aikana opit valmistamaan sahtia yksinkertaisin kotikonstein.

Kurssi painottuu padasjokelaisen sahdin valmistukseen, mutta opit sahdista ja sahtikulttuurista paljon muutakin.

Kurssin pitää olutkirjailija ja mallasjuomien seppä Mika Laitinen. Hän on kirjoittanut kirjat Sahti – Elävä muinaisolut, Rakkaudella Pantua – Koti­oluen uusi tuleminen ja Viking Age Brew: The Craft of Brewing Sahti Farmhouse Ale.

Laitinen on valmistanut olutta, sahtia ja siideriä neljännesvuosisadan ajan sekä pitänyt kursseja sahdin, kotioluen ja siiderin valmistuksesta. Lisätietoa sahdista ja Laitisesta: fi.brewingnordic.com.

Kurssimaksu sisältää opettajan kulut, tilavuokran, kurssimateriaalin sekä kotiin viemisiksi 1–2 litraa sahtivierrettä. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoa kurssista ja ennakkoilmoittautumiset kurssimaksuineen padasjokiseura@gmail.com.

Kurssille mahtuu enintään 20 osallistujaa. Mikäli ilmoittautujia on enemmän, on Mika Laitinen luvannut pitää toisen kurssin pe 4.7. Kerro ilmoittautuessasi, sopiiko sinulle myös tämä perjantain ajankohta.

Seuraa ilmoittelua Padasjoki-seura https://padasjokiseura.blogspot.com/ ja Facebook

Scroll to Top