13 padasjokelaista pääsi ripille ★

Särsjärven leirikeskuksessa vietettiin viime viikolla padasjokelaisten ja kuhmoislaisten yhteistä rippikoululeiriä. Padasjoella konfirmaatio pidettiin viime sunnuntaina 29.6. ja Kuhmoisissa se pidetään ensi sunnuntaina. Padasjoella rippikoulun suoritti 13 nuorta.

Kappeliseurakunnan kappalaisen Kristian Saarnion lisäksi leirillä olivat seurakunnan nuorisotyönohjaaja Tiina Ampuja-Töyry, kanttorina Hannele Erola ja kesäteologina Ronja Mäkinen.

Vasemmalla Mona Suokas, edessään Emilia Pohjoisvirta. Takana Kristain Saarnio ja kanttori Hannele Erola. Takarivissa myös kesäteologi Ronja Mäkinen sekä nuoristyönohjaaja Tiina Ampuja-Töyry. Oikealla edessä ainut padasjokelainen isonen, Sini Maaranen.

Nuorista olivat lisäksi huolehtimassa kolme isosta ja yksi isoisonen.
Kristian-papin näkökulmasta rippikoulumatka oli onnistunut. Saarnion mukaan mitään isompia kommelluksia ei sattunut ja leirillä vallitsi leppoisa ja turvallinen ilmapiiri.

Rippileirin alku aina jännittää nuoria ja varmasti myös isosia ja henkilökuntaakin. Alun jännitys hälveni melko nopeasti ja leiriläiset vapautuivat nauttimaan rippileiristä.

Saarnio antaa kiitosta kaikille leirillä mukana olleille isosille ja aikuisille.

Isosten porukka hoiti heille uskotut tehtävät erinomaisesti. Iso kiitos isosille ja muulle henkilökunnalle – teidän kanssa oli hyvä työskennellä. Kiitos myös Modetin porukalle, jotka huolehtivat leirillä ruumiin ravinnosta.

Hyvä Jumala siunatkoon leirillä kylvetyn ja opitun Jumalan sanan ja antakoon sen koitua siunaukseksi näille rippikoulunsa suorittaneille nuorille, toivoo Saarnio.

Isosetkin tykkäsivät

Isoisosena toiminut Samu Hollolasta kertoi leirin olleen rento.

– Rennompi leiri kuin aikaisemmat, joilla olen ollut, oli rento porukka.

Emilia Pohjoisvirta Kuhmoisista oli ensimmäistä kertaa isosen hommissa.

– Oli kyllä kiva kokemus, kiva porukka, kommentoi Emilia.

Isoset pelasivat yhdessä rippilasten kanssa ja järjestivät mukavaa iltaohjelmaa.

Mona Suokas Hollolasta oli myös ensimmäistä kertaa rippileirillä isosen roolissa.

– Oli ihan hauskaa. Meni kyllä hyvin kaikki, eikä ollut mitään suuria sattumuksia. Ainut harmitus oli se, että Särsjärveen ilmestyi viikon aikana sinilevää, eikä uimaan enää loppuviikosta voinut mennä.

Scroll to Top