Miljoonan euron metsästys menossa ★

Valtuustoseminaarin toisena päivänä pureuduttiin talouteen. Vaikka päätöksiä ei tehtykään, luottamushenkilöt kävivät hyvän keskustelun ja olivat yksimielisiä isoista linjauksista.

– Miljoonaa metsästetään. Joko tuloja pitää kasvattaa tai menoja pienentää: onneksi talous on sellaisessa kunnossa, että paniikkinappulaa ei tarvitse painaa, vaan meillä on aikaa valmistella sopeutustoimia ja ottaa ne käyttöön vuonna 2026, sanoi kunnanjohtaja Juha Rehula.

Tasapainottamistyöhön on jo ryhdytty. Taloustyöryhmä kokoontuu kahden viikon välein kesäkuun valtuustoon asti, jolloin työryhmän yhteenveto esitellään. Se toimii yhtenä ohjurina talousarviovalmistelussa. Ensimmäiset toimenpiteet tulevat näkyviin talousar­vion laadintaohjeissa, jotka nekin hyväksytään kesäkuussa.

Kunnanjohtaja on erittäin tyytyväinen koko valtuustoretkeen, joka tuntui vain lujittaneen yhteishenkeä.

Uuden koulun rakentaminen tulee olemaan yksi kuntastrategian kärkihankkeista. 150 000 euroa, jotka oli talousarviossa varattu yläkoulun ikkuna- ja oviremonttiin, käytetäänkin nyt uudisrakennuksen suunnittelu- ja valmistelutyöhön. Samalla syntyy säästöä, kun kunnan kolme keskuskeittiötä keskitetään yhteen saman katon alle.

– Kevään aikana kutsutaan kuntalaisia koolle kertomaan ajatuksiaan aiheesta.

Scroll to Top