Yrityksen hiihtokoulussa hiotaan tekniikkaa leikin varjolla ★

Padasjoen Yrityksen järjestämä hiihtokoulu alkoi maanantai-iltana. Hiihtokoululaiset harjoittelevat kahdessa eri ryhmässä Mira Riihelän ohjauksessa. Hiihtotekniikkaa harjoitellaan tekonurmikentällä, sillä siellä on parempi valaistus kuin urheilukentällä.

Hiihtokoulun nuorin osallistuja oli huhtikuussa kaksi vuotta täyttävä Veikko Ojala Maakeskestä. Viisivuotias isoveli Urho oli myös menossa mukana.

– Kiva, että pienillekin järjestetään ohjattua toimintaa. Usein kaikki tekeminen on suunnattu vasta kouluikäisille, sanoo veljesten äiti Heli Ojala.

Veikkoa ladulla eteenpäin kannusti netistä bongattu idea laittaa latu-urille tennispalloja, joita suksen kärjillä tökitään eteenpäin.

– Kun joku muu kuin äiti tai isä neuvoo, menevät ohjeet huomattavasti paremmin perille, nauraa Heli Ojala.

Veikko ei ollut ensi kertaa suksilla, sillä hän on ehtinyt kokeillut hiihtoa jo päivähoitopaikassa. Ojalan veljekset ovat hiihdelleet myös Maakeskessä, sillä kylän laduille pääsee lähes kotiovelta. Urho on jo osallistunut hiihdon sarjakisoihinkin.

Mira Riihelä totesi, että hiihtokoululaisia oli kiva ohjata lajin saloihin.

– Oli tarkkaavaisia ja innokaita hiihtokoululaisia tänään.

Kummassakin, sekä aloittelijoiden, että jo pidemmälle edistyneiden ryhmässä oli 5-6 osallistujaa.

– Enemmänkin ryhmiin mahtuu, saataisiin sitten enemmän henkilöitä joukkueisiin. Kilpailut kun ovat lasten mielestä kivoja, toteaa Riihelä.

Tekniikkaa opitaan ikään kuin varkain leikin varjolla.

Hiihtokoulussakin mukana olleet Leo Mäkinen ja Luka Wallenius osallistuivat viime sunnuntaina MiniSalpausselkä-hiihtoihin Lahdessa. Luka oli M15-sarjan yhdeksäs ja Leo M14-sarjan kahdeskymmenes. Molemmilla matkana oli 5 km ja tyylinä vapaa. Nuoret miehet olivat tyytyväisiä kisasuorituksiinsa.

Leo Mäkinen pääsi MiniSalppurissa yhteiskuvaan Kaisa­ Mäkäräisen kanssa.

Scroll to Top