Joulukeräys onnistui

4H–yhdistyksen, seurakunnan ja Padaspaletin yhteistyössä toteuttama Joulukeräys onnistui hienosti.

– Lahjakortteja tuli yhteensä 51. Ihan mahtavaa osallistumista, lämpimän kiitoksen voi 4H: n puolesta lehteen laittaa, toteaa­ Padasjoen 4H–toiminnanjohtaja Katri Suntela.

Kotiseututalolla tapahtuu rakennuksen 150–vuotisjuhlavuonna jo talvella, suunnitteilla on nimittäin latukahvila 4H-yrittäjien voimin. Tästä tarkemmin lähempänä.

4H–kerhot jatkuvat viikolla kolme. Futiskerho jatkuu vasta helmikuun puolivälissä ja kestää vastaavasti viikon muita pidempään, toukokuun lopulle. Metsäsalapoliisit–kerho jatkuu maaliskuussa.

– Safkasankarit-kokkikerhoon ja Kädentaitajat–käsityökerhoon avataan tammikuun ensimmäisellä viikolla uudet ilmoittautumiset, muissa kerhoissa pätee syksyn ilmoittautumiset.

Myös hiihtokerhoa suunnitellaan taas alkavaksi.

Arkilounaasta soppapäivä

Myös Padasjoen kappeliseurakunnan diakoni Päivi Salojärvi ilahtui lahjakorttien määrästä.

– Anomuksia tuli henkilöiltä itseltään vain muutama, mutta sitä vastoin sain ystävien ja sukulaisten kautta viestejä perheistä, joille lahjakortteja toimitin. Lahjakorteilla hankin myös kahvipaketit joulun alla annettuihin 60 joulukassiin. Osa korteista on edelleen tallessa pahan päivän varalle, kertoo Salojärvi.

Ruokakassien jakoa jatketaan yhteistyössä Avoimet Ovet ry:n kanssa aina kuukauden viimeinen keskiviikko klo 12 Pappilassa. Paikka saattaa vaihtua, mikäli tulee tilamuutoksia. Pappila tulee myyntiin tammikuun aikana, joten mikäli kaupat syntyvät nopeasti, voi paikanvaihto olla edessä piankin.

Arkilounas muuttuu Olkkarin soppapäiväksi. Keittolounas jälkkäreineen on tarjolla Olkkarilla ensimmäisen kerran 1.2. ja sen jälkeen aina kuukauden viimeinen torstai klo 12–13.30.

– Edelleen kaipailen ihmisten yhteydenottoja oli kyseessä sitten keskusteluavun tarve, kaipaus seurakuntayhteyteen esimerkiksi yksityisen ehtoollisen ja rukouksen kautta tai talouden avustus, tuki ja ohjaus.

Tumppupiirin innokkaat neulojat jatkavat 8.1. al­kaen joka toinen maanantai Pappilassa klo 13. Viime syksynä tumppupiiriläiset kutoivat sukkia Ukrainaan hiippakuntakeräyksen kautta ja ukrainalaisten sotaorpojen leirille yhteistyössä Helluntaiseurakunnan kanssa. Sukkia myytiin kaksissa myyjäisissä ja loppuja lahjoitettiin mm. diakoniatyön asiakkaille, Tuuliakodin asukkaille ja joulutervehdyksenä kotikäyntien yhteydessä.

Yhteisvastuukeräys käynnistyy neljäs helmikuuta, jolloin on myös diakonin tehtävään siunaaminen kirkossa. 

Scroll to Top