Konfirmaatio Padasjoella 30.6. ★

Padasjoen ja Kuhmoisten yhteinen rippileiri käydään jälleen Särsjärven leirikeskuksessa. Leiriläisiä on 23.–29.6.2024 yhteensä 26. Konfirmaatiomessu pidetään 30.6. Padasjoen kirkossa ja 7.7. Kuhmoisten kirkossa. Seurakunta järjestää ensi vuoden aikana kaksitoista rippikoulua, joissa riparilaisia on 269.

Kirkkoneuvoston kokouksessa Essi Nieminen teki hallintosääntöön vastaesityksen, jolla hän olisi halunnut päätösvaltaa kappeleille. Esa Kähkönen kannatti Niemisen esitystä, mutta se kaatui äänin 8–3. Kirkkoneuvosto siis hyväksyi osaltaan Hollolan seurakunnan hallintosäännön ja esittää sitä kirkkovaltuustolle hyväksyttäväksi.

Talousarvioesitys vuodelle 2024 jää hieman alijäämäiseksi. Seurakunnalla on 58 työntekijää, joista määräaikaisia on noin 20. Tilavuokrat nousevat 1.1.2024.

Mustalahdenkärjen jäissä ollut kaavahanke otetaan uudelleen vireille. Alun perin Päijänteellä Seitniemellä sijaitsevan ranta-asemakaavan muutos on laitettu vireille keväällä 2014. Se eteni kunnassa hyväksymiskäsittelyyn asti tammikuussa 2017, mutta keskeytyi Padasjoen seurakunnan liityttyä Hollolaan.

Kaavaa on nyt päivitetty vastaamaan kunnan rakennusjärjestystä. Enintään 25 m2 saunojen vähimmäisetäisyys alenee 15 metristä 10 metriin ja isompien saunojen vähimmäisetäisyys nousee 20 metristä 25 metriin. Alin suositeltava rakentamiskor­keus Päijänteen ylävesirajaan nähden nousee 79,41 metristä 80,45 metriin.

Neuvosto päätti ensi vuoden Yhteisvastuukeräyksen paikalliskohteesta. Oman seurakunnan tuotto-osuus kohdennetaan nuorten yksinäisyyden ennaltaehkäisyyn ja lievittämiseen yhteistyössä yläkoulujen kanssa.

Pappilan myyntiä varten kilpailutettiin kiinteistönvälitys. Tarjouksia pyydettiin yhdeksältä yritykseltä, joista viisi antoi tarjouksen. Edullisin oli Huoneistokeskus Oy:n.

Scroll to Top