Paloasema uusitaan ★

Padasjoelle on suunnitteilla paloaseman remontti.

– Tavoitteena on uusia pelastusasema ja tarkastella myös tontin hyödyntämismahdollisuutta sotetoiminnassa. Suunnittelu alkaisi vuonna 2025 ja rakentaminen 2026, sanoo Hyvinvointialueen talousjohtaja Antti Niemi.

Sotetoiminnassa hyödyntäminen tarkoittaa tontin ja pela-kiinteistön hyödyntämistä esimerkiksi toimistotilojen tai rokotusten yhteydessä, autojen latausinfraa pihalla yms.

Alijäämä yli 40 milj.

Hyvinvointialueen vuoden 2025 investointisuunnitelmaa ei ole vielä hyväksytty, eikä siihen liittyvää lainanottovaltuutta.

Päijät-Hämeen Hyvinvointialueen alijäämä tulee viimeisimmän tilinpäätösennusteen mukaisesti olemaan 41,5 miljoonaa euroa. 

Hyvinvointialueiden rahoitus määräytyy asukkaiden palvelutarpeen perusteella, joten Päijät-Hämeessä rahoitus nousee ensi vuodelle noin 32 miljoonalla eurolla. Siihen jää silti 49 miljoonan euron vaje, sillä rahoitusmallin aiheuttamaa muutosta tasoittaa siirtymätasaus. Vaje pienenee asteittain vuoteen 2029 mennessä.Ilman siirtymätasausta Päijät-Hämeen hyvinvointialueen talous olisi hyvin lähellä tasapainoa jo nyt.

Päijät-Hämeessäkin toimintoja on jouduttu ajamaan alas henkilöstöpulan vuoksi ja palveluja on jouduttu tuottamaan poikkeuksellisen korkein henkilöstökustannuksin. Ennaltaehkäisevää toimintaa onkin lisättävä ja palvelutuotannon vaikuttavuutta parannettava.

Tarjottavat palvelut on sopeutettava käytössä oleviin resursseihin, mikä tarkoittaa nykyisen palveluvalikoiman karsimista ja muutoksia palveluverkkoon. Palveluverkkoselvitys valmistuu vuonna 2024. Säästöjen saamiseksi mm. vähennetään ostopalveluita, yhtenäistetään ensihoito, tiukennetaan ilmaisjakelukriteerejä ja loma-aikoina pienimmät yksiköt suljetaan.

Scroll to Top