VPK tarjoaa ilmaista turvallisuuskoulutusta ★

Padasjoen VPK järjestää padasjokelaisille useita erilaisia turvallisuuskoulutuksia loppuvuoden aikana. Ensimmäinen kurssi-ilta on jo perjantaina 6.10.2023, jolloin kaksituntisen istunnon aiheena on joka taloudelle välttämätön varautuminen. Koulutuksista vastaavat ulkopuoliset ammattilaiset.

Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia, sillä Padasjoen VPK on saanut Päijät-Hämeen Hyvinvointialueelta tukea järjestämiseen. Tilaisuuksissa on ilmainen kahvitarjoilu.

Elintärkeää tietoa ja taitoa on tarjolla viidellä eri kurssilla. Varautumiskoulutus, Hätäensiapu ja Alkusammutus 1 järjestetään samansisältöisenä kahdesti: ensiavun vähimmäistaitoja opetellaan neljän tunnin ajan, mm. toimintaa onnettomuuspaikalla ja elvytystä sekä alkusammutusta.

Tieturva 1 on kurssi, joka tarkoitettu kaikille valtion tieverkolla työskenteleville. Tavoitteena on lisätä työnjohdon ja työntekijöiden tietämystä työ- ja liikenneturvallisuudesta sekä yhdenmukaistaa liikenteen ohjausta tiellä tehtävissä töissä. Väylävirasto vaatii Tieturva 1 –pätevyyttä henkilöltä, joka osallistuu tienpitotyöhön.

Tulityökortinkin voi nyt suorittaa Palotalolla. Tulitöiden turvallisuustutkinto on Suomen Pelastusalan keskusjärjestön hyväksymä tutkinto, joka oikeuttaa tekemään perinteisten tulitöiden lisäksi myös katto- ja vedeneritysalan tulitöitä. Tulityökortti on voimassa viisi vuotta.

”72 tuntia” on viranomaisten ja järjestöjen varautumissuositus kotitalouksille. Häiriötilanteisiin kuten sähkökatkoihin pitäisi varautua niin, että joka kodissa olisi kolmen vuorokauden ruoat, juomavesi, lääkkeet ja muut välttämättömyydet varalla. Tärkeää on myös tietää, mistä saa tietoa häiriötilanteessa ja miten pärjätä asunnossa, jonka lämmitys ei toimi.

Ilmoittautumaan pääsee netissä, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. ”72 tuntia” –kurssi järjestetään 6. ja 28.10., Hätäensiapu 18.11. ja 16.12., Alkusammutus 18.11. ja 16.12., Tieturva 28.10. ja Tulityökorttikoulutus 18.12.

Scroll to Top