Padaskukan kauppias vaihtuu, myymälätila viereiseen huoneistoon

Lapsuudenystävät Laura Ahlqvist ja Marjo Kontra toteuttivat pitkäaikaisen haaveensa ja perustivat yrityksen, joka jatkaa Padaskukan toimintaa nykyisen omistajan jäädessä eläkkeelle. Kauppiaanvaihto tapahtuu ensi viikonloppuna.

– Laura on floristina vetovastuussa kaupan päivittäisestä toiminnasta, itse jatkan palkkatyössä ja hoidan kukkakaupan talous- ja hallintoasiat, kertoo Kontra, joka on parhaillaan perhevapaalla controllerin työstään Unisport-konsernissa.

Kiireaikaan onnistuvat tarvittaessa myös käytännön työt. Kontra oli jo yläkoululaisena työharjoittelussa paikallisessa kukkakaupassa sekä myöhemmin kesätöissä ja kiireapulaisena kahden muun kukkakauppiaan aikana.
Vaihdoksen yhteydessä myös liiketila laajenee. Uudet yrittäjät ovat vuokranneet kukkakaupan viereisen huoneiston ja tekevät siitä myymälätilan, hautaustoimisto jää nykyiseen liiketilaan. Näin arkut ja uurnat saadaan väljemmin esille ja asiakaspalvelua varten rauhallista toimistotilaa.
Hautaustoimiston puolella on tilaa myös kukkien käsittelylle ja varastolle. Lisäksi suunnitteilla on tulevaisuudessa kurssien järjestäminen toimiston puolella.

– Hautajaisten järjestely onnistuu ihan entiseen tapaan, kuljetuskin hoituu yhteistyökumppanin kautta kuten tähänkin asti, muistuttaa Ahlqvist, jolle Padaskukka on entuudestaan tuttu työpaikkana: oman toiminimen kautta tuli työskenneltyä useissa eri alan yrityksissä.

Uusi kukkakauppias ajelee Padasjoelle kolmen vartin matkan Hämeenkoskelta. Puoliso tekee parhaillaan mittatilaustyönä uutta isoa tiskiä uuteen myymälätilaan, kotona on lisäksi ekaluokkalainen.
Kontra puolestaan asuu nykyisin Vesijaolla miehensä ja poikiensa kanssa. Antto on kohta 4 kuukautta ja Elmo täyttää pian 2 vuotta.
Ahlqvist valmistui floristiksi vuonna 2012 opiskeltuaan ensin toista alaa.

– Huomasin, ettei se tuntunutkaan omalta alalta. Ohjaaja sitten kysyi, mitä haluaisit ja vastaus oli: ”olla kukkakauppias”

Oman alan töitä ei heti löytynyt, niinpä Ahlqvist oli välillä töissä mm. Padasjoen uimahallilla. Toiminimen hän perusti toukokuussa 2020.
Kontralla oli myös ollut kukkakauppahaave pitkään:

– Tosin olin ajatellut, että jospa kokeilen sitä vielä ennen kuin jään eläkkeelle, mutta tämä tilaisuus tuli nyt eteen jaa siihen oli tartuttava, muutoin olisi voinut jäädä harmittamaan.

 Verkkokauppa uutuutena

Uusille yrittäjille on tärkeää, että palveleva kukka- ja hautauspalvelu säilyy Padasjoella. Laatuun panostavassa alan erikoisliikkeessä sidotaan jatkossa laaja valikoima valmiita kimppuja, joita on nopea napata mukaan vaikka tuliaisiksi tai lahjaksi.

– Kukkia voi ostaa spontaanisti heräteostoksena, ei pelkästään tarpeeseen.

Uutena toimintana he aloittavat verkkokaupan. eKukan kautta voi tilata kukkaostokset, jotka toimitetaan haluttuun osoitteeseen tai pakataan valmiiksi noutoa varten.  

Yritys nykyaikaistuu myös somen avustuksella. Facebook- ja Instagram-sivuille on helppo laitella kuvia ajankohtaisista kimpuista ja muistutella sesonkituotteista.

Kynttilöitä, kortteja ja adresseja voi edelleen hankkia kukkaostosten yhteydessä. Samoin pihaostokset onnistuvat yhä omatoimisesti:

– Pyydämme asiakkaita kuitenkin huomioimaan, että yrityksen tilinumero muuttuu.

Myös puhelinnumero vaihtuu. Aukioloaikaa pidennetään tunti iltapäivästä ja yksi kokonainen päivä palautuu takaisin palvelun piiriin, kun Padaskukka on jälleen avoinna maanantaisin lokakuun toisesta viikosta alkaen. Avajaisia vietetään kahvitarjoilun merkeissä myöhemmin lokakuussa.
 

Scroll to Top