Torstaina syyskuun 13. päivänä 1973 ★

Kansakoulukokouksessa todettiin, että ennakkotietojen perusteella kouluissa pitäisi olla 760 oppilasta, todellinen lukumäärä on kuitenkin 882. Heittävät myös sisäiset ennusteemme, kansalaiskouluun piti tulla 63 ja nyt oppilaita onkin 95. Ilahduttavaa on, että ensimmäiselle luokalle tuli 71 oppilasta, mikä on enemmän kuin syntyneitä. Kellosalmella on pienin oppilasmäärä, 20. Yhteiskoulussa on 418 oppilasta.

Hirvikolari jälleen Kauratteella. Maanantaina sattui kolmas hirvikolari pienen ajan sisällä Kauratteella. Aution veljekset Martti ja Markku Sievistä olivat matkalla etelään, kun Kauratteella noin klo 20.15 juoksi hirvi auton eteen. Törmäyksessä kuljettaja sai vaikean kallonmurtuman, häntä hoidetaan Helsingissä, matkustaja loukkaantui lievemmin ja on hoidossa Lahden Kaupunginsairaalassa. Törmäyksessä auton katto painui sisään ja hirvi kuoli heti.

Kansallis-Osakepankin konttorissa paljastettiin taiteilija Viena Mertsalmen kuultokudos. KOP on Padasjoen ensimmäinen julkinen tila, jonne on hankittu pitäjän oman taiteilijan suunnittelema ja valmistama teos.


Kuluvana työkautena on kansalaisopistossa valittavana 19 erilaista harrastus- ja opintopiiriä.

Scroll to Top