Kesämaja toi toivottuja petipaikkoja Laivarantaan ★

Vanhasta matkailuinfon kojusta kehkeytyi kotoisa kesämaja. Satamassa on nyt siis tarjolla majoitustakin ja vieläpä hulppealla Päijänne-näköalalla:

– Olen aina haaveillut, että pääsisin pyörittämään Bed&Breakfastia. Nyt sitten kun kunta suunnitteli tämän purkamista, keksin että tästä saa kaivatun petipaikan pariskunnalle, sanoo Milla Yli-Nampa Laivaranta Palaksesta.

– Ja vaikkei tässä ole omaa vessaa, huoltorakennus on tuossa parinkymmenen metrin päässä. Varauksia on jo, vaikka tätä ei ole ehditty vielä edes markkinoida, ja on ollut ihana esitellä tätä asiakkaillemme, jotka ovat olleet innoissaan.

Uutuuden avajaisia vietetään lauantaina 10.5. klo 12 alkaen, jolloin juhlitaan myös Padasjoen Vuoden vierasvenesatama –palkintoa: kakkukahvit 500:lle ensimmäiselle.

Sisustuksessa on tarinoita yrittäjäpariskunnan talviselta Euroopan kiertueelta: tuunattu pelastusrengas on Gibraltarilla haaksirikkoutuneesta veneestä, maisemataulu Portugalista ja merenpohjasta Espanjasta kerätyt vanhat metalliesineet ovat saaneet uuden elämän seinäkoristeena. Poronsarvet ovat Yli-Nampan kotokulmilta Lapista.

– Sisustus elää ja maja muuntuu vuosi vuodelta, kun tuomme maailmalta uusia ideoita tullessamme.

Milla Yli-Nampa kesämajassa.

Koju on maalattu ulkoa ja sisältä, ja mikä tärkeintä, juuri asennettu ilmalämpöpumppu pitää huolta siitä, että viileämmilläkin keleillä tarkenee ja eikä toisaalta kesähelteillä läkähdy. Majaa ympäröivälle terassille on tulossa kesäkukkia ja kalusteita.

Uudesta opastetolpasta tuli heti selfienottopaikka

Satamaravintolassa on tehty pientä toiminnallisuutta parantavaa kasvojenkohotusta ja hankittu uutta kaapistoa ja astiastoa. Terassilla katseen vangitsee värikäs opastetolppa, josta viitta osoittaa Kesämajaan, biitsille ja mm. Bangkokiin, jonne on näköjään 10 311 km.

Kesäterassin opastetolppaan yrittäjät saivat vaikutteita talven Euroopan kiertueeltaan.

– Kahvilatuotevalikoima kasvaa lohipiirakalla, wrapeilla ja juustokakulla ja jälkiruoiksi tulee maittavat suklaamousse ja sitruunavanukas, kertoo yrittäjäpariskunnan toinen osapuoli Poolo Huttunen.

– Ruokalistalla uutta on katkarapuskagen perunarieskalla ja keittiömestari Henkan burger: mestari on ollut talven töissä lihanleikkaamolla ja päässyt valitsemaan itse parhaimmat Dry Aged –laatupalat. Vastaavaa burgeria ei missään muualla Suomessa ole.

Kaudenaloitus oli hyvä, enempää vapunviettäjiä ei brunssille olisi mahtunutkaan. Paikallisia oli mukavasti liikkeellä paikkaamassa sitä, että kylmä kevät on pitänyt veneilijät pois vesiltä. Vasta muutama vene on ilmestynyt satamaan.

– Useampi pöydällinen oli ajanut tänne Helsingistä ja Espoosta, he olivat ensimmäistä kertaa koskaan Padasjoella.

Kesämajan avajaisia vietetään ensi lauantaina 10.5., jolloin Laivarannassa on juhlat Vuoden vierasvenesatama –palkinnon kunniaksi. Vuosi sitten satamaan muodostui soppajono, nyt väkeä vetää kahdeltatoista alkava kakkukahvitus:

– Toivotaan, että saadaan taas pitkä jono ja uusi Padasjoen ennätys aikaiseksi.

Scroll to Top