Kunnanvaltuusto oli maanantaina isojen asioiden äärellä, mutta keskustelua niistä ei enää syntynyt. Esityslistalla oli sekä kaukolämpöliiketoiminnan yhtiöittäminen Padasjoen Energia Oy:öön että energiayhtiön omistajaohjaus.

Valtuusto hyväksyi kaukolämpöliiketoiminnan myymisen Padasjoen Energia Oy:lle. Keskusteluitta hyväksyttiin myös liiketoiminnan myyminen yhtiölle velaksi ja se, että velan vakuudeksi yhtiö panttaa kunnalle ensisijaisen yrityskiinnityksen rahamäärältään 2 000 000 euroa. Kunta tekee 746 000 euron käyttöpääomasijoituksen yhtiön sijoitetun vapaan pääoman rahastoon.
Kunnan omistajaohjauksena todettiin, että lämmön toimittamisesta ja jakelusta vastaa yhtiön hallitus ja toimitusjohtaja. Energiayhtiö järjestää hallinnon ja talouden sekä hankittavan ja jaettavan kaukolämmön tuotannon tarkoituksenmukaisimmalla ja kustannustehokkaimmalla tavalla. Yhtiön on varmistettava häiriötön ja riskit minimoiva toiminta sopimusteitse. Lämmön saannin turvaamista varten on laadittava suunnitelma kaikkia kuviteltavissa olevia tilanteita varten.
– Uusi asia on se, että kunnalla ei ole tuotto-odotuksia yhtiöltä. Lisäksi valtuusto päätti aikanaan, että yhtiö toimeenpanee lämmöntuotannon kokonaisurakkana, mutta tilanne on nyt muuttunut siihen malliin, että yhtiön johto vastaa siitä, että lämpöä tuotetaan 1.9. lähtien katkeamattomasti, selvensi kuviota kunnanjohtaja Juha Rehula.
Yhä 21 valtuutettua
Valtuutettujen lukumäärää ei haluttu vähentää. Valtuusto päätti, että Padasjoella valitaan vuonna 2025 kuntavaaleissa valtuusto, jossa on 21 valtuutettua.
Padasjoen kunnalle hankitaan KeyCom Saas –verkkotietoratkaisu laajakaistaverkon tiedonhallintaa ja -siirtoa varten. Lisäksi päätettiin hankkia tiedonsiirtokonversion toteutus yhtiöltä, joka samalla siirtää niin fyysisen kuin loogisenkin verkon kunnan hallintaan ja ylläpitovastuulle. Laajakaistaverkon yhtiöittämistä käsitellään kesäkuun valtuustossa.
Työllisyyslautakunnan jäseneksi nimettiin Rauno Hännikäinen ja varajäseneksi Anne Lepistö.