Takatalvi vaihtui kuin taikaiskusta aurinkoiseksi juhlasääksi juuri sopivasti ennen uusitun satamaravintolan avaamista. Kunta pisti talven aikana sisäpinnat ja terassin valokatteen uusiksi, lisäksi keittiön laitekantaa muokattiin tehokkaammaksi.

Suurin muutos aiempaan on baaritiskin paikan vaihtuminen. Sisustus on persoonallinen: ravintolasalin kalustus on viihtyisä sekoitus retroa ja modernia, eri aikakausien erityyppisiä huonekaluja pirttikalustosta antiikkisohvaryhmään.
– Suurin osa on kierrätystavaraa, osa on perintökaluja. Ollaan kierrelty kirppiksiä parinsadan kilometrin etäisyydellä, kertovat Poolo Huttunen ja Milla Ylinampa.
Kansainvälistä väriä tuovat matkoilta hankitut koristetyynyt ja yritykselle teetetyt uniikit astiastot.
Tunnelmaa kohottaa nyt myös musiikki. Äänentoistolaitteita viriteltiin vielä avaamista edeltävänä päivänä. Yrittäjäparilla oli pitkä lista asioita hoidettavana ennen vappuaattona tapahtuvaa ravintolan aukeamista ja vappupäivän brunssia.
Keittiöstä, josta on poistettu pari seinää, on tehty mahdollisimman toimiva. Keittiömestarina kattiloiden ääressä häärii Henry Ahokas, joka siirtynyt kesäksi Palakseen jyväskyläläisestä Harmooni-ravintolasta. Jyväskylässä hänellä on vaimo ja kaksi pientä lasta, kämppä Padasjoella mahdollistaa lepäämisen työvuorojen välissä.
– Padasjoki on upea paikka. On ilo olla mukana tekemässä Päijänteen parasta ravintolaa!

Intoa pursuava keittiömestari on koko kevään valmistellut ruokalistaa yhdessä yrittäjien kanssa. Apunaan hänellä on keittiössä kokenut alan konkari, vuoromestari Mikko Koskinen Asikkalasta. Salonsaarelainen on tehnyt pitkän kansainvälisen uran ulkomailla kaikissa mahdollisissa alan tehtävissä.
– Padasjoen satama on tuttu paikka, sillä veneeni kotisatama on täällä.

Työntekijöitä on yhteensä parikymmentä, joista noin puolet on Padasjoelta. Jäätelökioski avautuu viimeistään avajaisissa helatorstaina 9.5. Uusi polttoainemittari asennettiin terassin viereen maanantaina.
Palaksen aukioloaikoja laajennettiin jo ennen paikan aukeamista; toukokuussa satamaravintola on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin. Kesä-elokuussa aamunsa voi aloittaa päivittäin ravintola-aamiaisella Päijännettä ihaillen.