Ikääntyneille tietoisku terveyspalveluista

Ikäihmisille tarjotaan keskiviikkona 17.4. klo 13–15 Kotiseututalolla tietoisku Päijät-Hämeen hyvinvointialueen ikääntyneiden palveluista. Eläkeliiton Padasjoen yhdistyksen lisäksi mukana ovat asiakas­ohjaajat K. Palomäki ja J. Siikaniemi sekä hankekoordinaattori Tuija Niemi.

Tilaisuus on avoin kaikille seniori-ikäisille.

Päijät-Hämeen Hyvinvointialue myönsi EL:n Päijät-Hämeen piirille 20 000 euron järjestöavustuksen hankkeelle Ikäänny ja voi hyvin. Hankkeen tarkoituksena on lisätä ikääntyneiden tietoisuutta hyvinvointialueen palveluista ja niiden saavuttamisesta sekä liikunnan, unen ja ravinnon vaikutuksesta hyvinvointiin.

Maaliskuussa käynnistyneessä hankkeessa tullaan järjestämään Päijät-Hämeen kunnissa yhteensä 40 tapahtumaa. Niissä toivotaan vilkasta keskustelua aiheesta ja samalla kerätään arvokasta tietoa alueen ikääntyneiden arjesta.

Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Hankkeen syntyyn johti se, että ikääntyneet syrjäytyvät, kun eivät saa riittävästi tietoa ja tukea hyvinvointiinsa liittyvistä asioista. Tavoitteena on, että ikäihmisten kyky ja halu huolehtia omasta hyvinvoinnistaan paranisi. Lisäksi kaikilla pitää olla tieto, mistä saa apua vaivoihin. Yhteisöllistä toimintaa lisäämällä yksinäisyys vähenee ja kun mielenkunto paranee, tervey­denhuollon kuormitus vähenee.

Scroll to Top