Padasjoen tyhjät mummolat etsivät asukkaita

Mummola-teemainen asuntomarkkinasivusto perustettiin pääsiäisenä: Osta, myy ja vuokraa taloja ja maa-alueita

Padasjoen asuntomarkkinat – muuta mummolaan –Facebook-sivusto keräsi kahtena ensimmäisenä päivänään 245 liittyjää. Mira Vilkman, sivuston toinen ylläpitäjä, toivoo että Padasjoen tyhjät talot löytäisivät ostajan tai vuokralaisen ja kunta saisi samalla uusia asukkaita. Sivuston perustaja Päivi Rantanen toimii hänkin ylläpitäjänä.

– Sivustosta pyritään saamaan mahdollisimman kattava, jotta tarjonta ja kysyntä aidosti kohtaavat. Ilmoittaa voi Padasjoen alueella olevista myytävistä ja vuokrattavista kohteista, myös tonteista ja metsästä, toteaa Vilkman.

– Olen itsekin saanut yhteydenoton helsinkiläiseltä, joka haluaisi tuoda hevosensa maalle kesäksi. Laitumia ja peltoja on tyhjän panttina vaikka kuinka. Kaikkihan eivät tunnetusti Facebookissa ole, mutta jos on tarvetta paikalliselle osto- tai myynti-ilmoitukselle, nyt kannattaa liittyä.

Sivusto syntyi kaupunkilaisäidin kaipuusta kotiseudulle: hän haluaisi ostaa talon Maakesken suunnalta. Tulossa olisi siis lapsiperhe, kunhan vain koti löytyisi.

Kuntavisio käyttöön

Sivustolla on jo nyt tarjottu vuokralle rivitaloasuntoa ja kyselty vuokra-asuntoja: ”Tori/Oikotie yms. tarjonta on kovin suppea ja muualta (esim kunta) ei tietoa löydy”.

Maaliskuun valtuustoseminaarissa oli puhetta mummola-teemaan liittyen, että kunnan tyhjillään olevat vanhat mummonmökit ja muut rakennukset pitäisi saada kartoitettua ja markkinoitua niille, jotka haaveilevat maallemuutosta.

(Lisää kuntavisiosta 26.3.2024 artikkelissa: Uusi kuntavisio: Padasjoki on paljon enemmän kuin Mummola)

Vilkmanilla on 15 vuoden kokemus Facebook–sivuston ylläpidosta: Suomen Maine coon –rotukissasivustolla jäseniä on lähes 12 000. Hän toivoo, että asuntomarkkinasivuille löytyy kunnasta joku, joka päivittää sivuja, jotta kunnankin vapaat sekä vuokrattavat asunnot että vapaat tontit saataisiin julkisesti esille.

Ja mikäli ei Facebookiin halua liittyä, niin Vilkmanille voi laittaa sähköpostia: vilkman.mira@gmail.com. Hän lisäilee kyllä kohteet sivustolle. 

– On kaikkien etu, ettei asunnot ole tyhjillään eikä mummonmökit ränsisty käyttökelvottomiksi. Kämpät kiertoon!

Scroll to Top