Vanhempainyhdistys suunnittelee retkikoulupäivää lähiluontoon ★

Padasjoen koulujen vanhempainyhdistys kutsui väkeä ideointitalkoisiin. Monenlaista tapahtumaa onkin jo järjestetty ja suunniteltu, vaikkei yhdistyksen henkiinherättelystä ole vielä vuottakaan. Yhdistyksen aktiivit ovat jo olleet pitämässä iltanuokkua nuorisolle ja kaikille avoimiin Koko kylä pelaa –iltoihin kerääntyi kesällä mukavasti perheitä.

Heli Taurén, Emmi Taipale, Mirjami Vainio, Saija Malaste, Jarmo Lahtinen ja Lynnae Nieminen olivat paikan päällä ideoimassa, muutama muu osallistui netin kautta.

Ideointi-illassa ehdotettiin ensi keväästä al­kaen Koko kylä pelaa –iltoja myös sivukylille. Idea luvattiin ottaa tarkempaan harkintaan, samoin koululaisten päiväreissu tai muu hauska tempaus myöhemmin keväällä.

– Jäseniltä on kyselty ideoita myös WhatsAppilla ja sieltä on tullut paljon hyviä ideoita, mm. ajatus retkikoulupäivästä, esitteli Saija Malaste.

Retki-ideasta otettiin heti koppi ja ryhdyttiin ideoimaan esimerkiksi risteilyä Päijänteen kansallispuistoon. Yleisesti oltiin sitä mieltä, että omassakin kunnassa on nähtävää ja koettavaa riittämiin.

Läksykerho jäi ajatuksena muhimaan. Vaikka kerholle onkin varmasti tarvetta, haasteena saattaa olla ohjaajan löytäminen. Alakoululaiset kun pääsevät koulusta jo joskus puoliltapäivin ja voisivat tehdä Kotiseututalolla läksyjä odotellessaan 4H–kerhojen alkamista koululla iltapäivällä.

Lisääkin ideoita otetaan vastaan. Seuraava tapahtuma, jossa Vanhempainyhdistys on mukana, on talvilomaviikon talvirieha yhdessä Nuokun kanssa. 27.2. Ahjolassa lasketaan pulkkamäkeä, luistellaan ja hiihdetään porukalla, Vanhempainyhdistys avaa silloin kahvilan Kotiseututalolle. Aiemmin vuosittainen talvirieha oli nimenomaan Vanhempainyhdistyksen perinteinen talvitapahtuma ja nyt odotetaankin innokkaita osallistujia paikan päälle.

Padasjoen koulujen vanhem­painyhdistyksen ta­pahtumista tiedotetaan­ Facebookissa ja Insta­gra­missa sekä paikallislehdessä.

Scroll to Top