Ruokalasta seurakunnan kokoontumispaikka ★

Diakonin virkaansiunaaminen ja Yhteisvastuu-keräyksen avaus olivat juhlan aiheina sunnuntaina, kun terveysaseman ruokala otettiin ensimmäistä kertaa seurakunnan käyttöön. Vuokrasopimus kunnan kanssa oli tehty perjantaina.

Ruokajakelua tullaan uudessa paikassa testaamaan jo kuun lopussa, samoin arki­lounasta.

Ruokalaan mahtui väljästi kahdeksan kahdeksanpaikkaista pöytää. Kaikki juhlavieraat eivät silti mahtuneet pöytien ääreen ja naulakkotilakin loppui kesken. Itse sali sai yleisöltä kiitosta.

– Saamme olla kiitollisia, että kappeliseurakuntaamme on johdatettu diakoni, jolla on kokemusta jo pidemmältä ajalta diakonin työstä ja jolla on edelleen polte tehdä suurella sydämellä työtänsä niin arjen kuin juhlan keskellä, totesi kappelineuvoston puheenjohtaja Essi Nieminen.

Juhlakalu Päivi Salojärvi totesi, että oli hienoa saada toivoa omia, itselle merkityksellisiä virsiä messuun ja juhlaan.

– Kuljeta ja johda on eräs voimabiiseistäni, joka on muistuttanut minua 37-vuotisella kirkon virkauralla, että elämän valinnoissa ja vaikeina hetkinä emme ole yksin, vaan voimme luottaa siihen, että meitä johdetaan.

– Tänne Padasjoelle ajatus hakeutumisesta alkoi syntyä jo vuosia sitten istuessani Padasjoen kirkossa konsertissa. Koin voimakasta kutsua tähän kirkkoon, tähän seurakuntaan. Asiaa pohdin ääneen silloisen työkaverini ja myöhemmin jopa nykyisen lähihenkilöni kanssa.

Odotukset olivat valtavat puolin ja toisin. Alku tuotti kuitenkin pettymyksen:

– Puhelin oli mykkä. Kukaan ei kaivannut avustuksia, ei ohjausta, ei edes juttuseuraa. Mutta tälläkin ajalla oli tarkoituksensa, sain tutustua rauhassa ihmisiin ja aivan uudenlaiseen toimintakulttuuriin.

Syksyn myötä työhön tuli enemmän diakonista ulottuvuutta, kun Salojärvi kohtasi haavoittuneessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Hän on saanut tuntea osan siitä tuskasta, mitä ukrainalaiset pakolaiset kokevat.

– Me jokainen voimme edistää toinen toistemme hyvää elämää. Olen voinut iloita Olkkarin aktiivisesta tiistaitoiminnasta, jota seurakuntaiset itse hyvin pitkälle suunnittelevat ja toteuttavat. Viime vuodelta tilastoin 60 vapaaehtoista. Määrä on suurin kaikista Hollolan seurakunnassa ja tässä luvussa ei ole Olkkarin vapaaehtoiset.

Salojärvi peräänkuulutti yhteistä padasjokelaista näkyä ja tahtotilaa seurakunnan kehittämiseksi tulevaisuuden haasteissa.

Scroll to Top