Mehiläisestä työterveyspalvelujen tuottaja ★

Mehiläinen on valittu Padasjoen kunnan työterveyspalvelujen tuottajaksi. Kunnanhallitus päätti asiasta maanantaina pistevertailun tulosten mukaisesti. Tarjouksensa jättivät tammikuussa Mehiläisen lisäksi Pihlajalinna ja Suomen Terveystalo.

Kunnanjohtaja Juha Rehula valtuutettiin valmistelemaan ja allekirjoittamaan hankintasopimus heti oikaisuvaatimusajan jälkeen. Pykälä tarkastettiin jo kokouksessa.

Työterveys Wellamon omistajat kilpailuttivat alkuvuodesta 2023 yhteisesti työterveyshuollon palvelunsa, mutta eivät saaneet määräaikaan mennessä tarjouksia työterveyspalvelujen tuottamisesta ja Työterveys Wellamon osakkeista. Sen jälkeen kukin omistaja kilpailutti omatoimisesti työterveyspalvelut henkilöstölleen sekä hyvinvointialue lisäksi järjestämisvastuun piiriin kuuluvan työterveyshuollon palvelutuotannon. Työterveys Wellamon toiminta päättyy 31.3.2024.

Konsultti apuna

Padasjoen kunnan työterveyden hankintaprosessissa avusti alan asiantuntija Emkine Oy. Kunnan puolelta mukana ovat olleet työsuojelun vastuuhenkilöt, hallintojohtaja ja kunnanjohtaja.

Hankinta käsittää lakisääteiset ja muut ennalta­ehkäisevät työterveyspalvelut sekä yleislääkäritasoiset työhön liittyvät ja työperäiset sairaanhoitopalvelut henkilökunnalle palveluntarjoajan tiloissa ja etäpalveluina. Palveluita ovat mm. hoidon tarpeen arvioin­ti, terveystarkastukset työntekijöille, joilla altisteita työssään, työfysioterapeutin ja työterveyspsykologin neuvonta, mielialavalmentajan vastaanotot ja lyhytpsykoterapia etänä tai läsnä, työhön liittyvät rokotukset, yleislääkäritasoiset laboratorio– ja kuvantamistutkimukset sekä työterveyslääkärin, yleislääkärin, työterveyshoitajan ja sairaanhoitajan vastaanotot.

Sopimuskausi alkaa 1.4.2024 ja on toistaiseksi voimassa puolen vuoden molemminpuolisella irtisanomisajalla. Hinta on 45 000 euroa.

Scroll to Top