Vuoden 2024 käsityötekniikka esillä kirjastossa ★

Helmikuun ajan kirjaston vitriinissä esitellään korinpunontaa. Taitoliitto on valinnut korinpunonnan vuoden 2024 käsityötekniikaksi.

Taitoliitto haluaa innostaa ihmisiä kokeilemaan korinpunontaa sekä perinteisillä että ihan uusilla materiaaleilla. Päre-, tuohi- ja pajukorien tekemisen taito on osa aineetonta kulttuuriperintöämme. Korinpunonta on vanhimpia käsityötekniikoita, sillä aina on ollut tarve kuljettaa ja kantaa tavaroita.

Korinpunonnan taito on maailmanlaajuisesti samantyyppistä, mutta materiaalit ja tarpeet vaihtelevat alueittain ja kulttuurisesti.

Padasjoen kirjaston vitriinissä on helmikuun ajan esillä koreja ja korinpunontaa niin perinteisin kuin uusinkin tekniikoin ja materiaalein.

– Koreja tarvitaan edelleen ja kaunis kori on ilo silmälle. Otetaan luonnon materiaalit käyttöön tai annetaan roskalle uusi elämä. Tervetuloa tutustumaan ja innostumaan korinpunontaan, toivottaa paikallinen kädentaitaja.

Scroll to Top