Maiju Myyrä 26.2.1931–1.11.2023 ★

Emerituspiispa Eero Huovinen siunasi teologian maisteri, psykoterapeutti Maiju Myyrän viimeiselle matkalle 2. joulukuuta Hietaniemen hautausmaan kappelissa Helsingissä. Siunaustilaisuudessa oli mukana Padasjoelta serkku ja yksi pitkäaikainen ystävä; vaikka Myyrä oli perheetön, hänellä oli erittäin laaja ystäväpiiri, johon kuului myös julkisuuden henkilöitä. Myyrän uurna lasketaan myöhemmin vanhempien, Tauno ja Elvi Myyrän hautaan Padasjoen hautausmaalle.

Maiju Myyrä oli syntynyt Karjalan Heinjoella ja tuli lapsuudessaan padasjokelaiseksi perheen muutettua Arrakoskelle, kun Tauno Myyrä valittiin Padasjoen tiemestariksi.

Arrakoskelta ns. Nefflingin talosta Myyrät muuttivat myöhemmin kirkonkylälle rakennettuaan talon Laivarannantielle. Tyttäriä perheessä oli yhteensä kolme.

Maiju Myyrä kävi kansakoulun Arrakoskella, keskikoulun Vääksyssä ja lukion Kannaksen kaksoisyhteislyseossa Lahdessa. Valmistuttuaan teologian maisteriksi hän toimi vuosina 1959–1962 Göteborgissa kirkon siirtolaistyössä, minkä jälkeen hänestä tuli Nikkilän mielisairaalan ensimmäinen sairaalateologi. Myöhemmin hän hakeutui kuusivuotiseen terapiakoulutukseen ja hänestä tuli psykoterapeutti ja koulutusanalyytikko.

Vuonna 1968 Myyrä siirtyi Helsingin seurakuntien Perheasiain neuvottelukeskuksen työnohjaajaksi. 1970–luvulla hän toimi Kirkon koulutuskeskuksessa sielunhoidon opettajana ja palasi vuonna 1976 perheneuvojaksi. Siinä tehtävässä hän oli eläkkeelle jäämiseensä asti, vuoteen 1994.

Vapaa-ajallaan Myyrä kävi taidenäyttelyissä ja hän myös keräsi taidetta. Laajaa kielitaitoaan hän kartutti vielä varttuneemmallakin iällä. Hän oli pitkään kesäpadasjokelainen ja kävi myöhemminkin täällä kyläilemässä. Siteet Padasjoelle säilyivät lujina loppuun asti.

Scroll to Top