Kovia kokenut Sulo tarvitsee apuasi!

Nälkiintynyt ja muutenkin heitteille jätetty Sulo-heppa ehti juuri saada vähän lihaa luittensa ympärille uudessa kodissaan Maakeskessä, kun iski seuraava koettelemus. Sulo loukkasi jalkansa aitauksessaan, eikä vamma meinaa millään parantua. Koipea on podettu nyt neljättä kuukautta ja pienkeräyksellä haalittu rahaa hoitoihin.

”Hei! Mun nimi on Sulo, ja mulla on ollut rankka vuosi.” Näin alkaa 13–vuotiaan kovia kokeneen ruunan Facebook-päiväkirja.

Vuosi sitten syksyllä Sulo lähti Maakeskestä laidunlomalta uuteen ylläpitopaikkaan, jonka piti olla loppuelämän koti. Keväällä hänet pelastettiin sieltä pois. ”Olin lähes nääntynyt nälkään ja janoon. Sain olla keräämässä voimia ihanan perheen luona Uudellamaalla, josta pääsin loppukesällä tänne Padasjoelle takaisin. Täällä olen lähinnä valloittanut sydämiä, syönyt ja opetellut luottamaan ihmisiin uudelleen.”

Juuri kun onni näytti kääntyneen, Sulo onnistui telomaan itsensä tarhassa. Vaatimattomalta näyttänyt vamma etujalassa paljastui pitkällisten hoitojen ja tutkimusten jälkeen puikkoluun murtumaksi, jonka vuoksi Sulo on jouduttu käyttämään kaksi kertaa klinikalla. Maksuja on kertynyt rästiin niin, että Sulon emäntä Tia Glad pisti pystyyn pienkeräyksen saadakseen Sulon hoitokulut kuitattua.

– Edellinen apteekkari sponsoroi meille haavan sidontatarpeita, siitä erittäin iso kiitos, nyt niitä ei onneksi enää paljoa mene. Sulo on kärsinyt tässä episodissa eniten varmasti siitä, että se on joutunut olemaan välillä ”koppihoidossa” vähällä liikunnalla.

Toista talvea Maakeskessä

Glad asuu nyt toista talvea Maakeskessä, perheen pitkäaikaisella mökillä, jossa ei ole sähköjä. Erittäin pitkän sairausloman hiljalleen työnteon aloittanut Glad toimii nykyisin Etelä-Hämeen ympäristöterveyden vt. hygieenikkoeläinlääkärinä.

– Mökkinaapurissa Yläjoen navetassa hoidin jo pienenä lehmiä ja 8–vuotiaana oli jo ammatinvalintakin tehtynä. Omia hevosia on ollut parhaimmillaan viisi. Sulo on ihan mahtava tyyppi.

”Minut piti siis leikata. Ja se maksaa paljon! Kuulemma monta tonttua? Pölähdin näiden ihmisten maailmaan niin nopeasti ja yllättäen, että minulle ei oltu ehditty kerätä vielä hätävarastoa, joten pyydän, että voisitteko te kaikki antaa minulle jokainen vähän, niin saan jatkaa näiden ihmisten elämän ilostuttajana. Koska ne ei kyllä enää tule ilman minua toimeen. Sen olen jo huomannut. Ja täältä en kyllä lähde enää pois, ei nämä ihmiset kuulemma päästäisikään. Leikkauksen ansiosta pystyn elämään taas ihan normaalin hevosen elämää.”

Keräysohjeet löytyvät Facebook-ryhmästä Sulon Matka: https://www.facebook.com/groups/sulonmatka.

Scroll to Top